Αλληλεγγύη μέχρι την κορυφή του Κιλιμάντζαρο

Created by : panagiotis

Καταληκτική ημερομηνία
Παρασκευή, Ιανουάριος 17, 2025 - 12:00
76% του στόχου
9.140 €
από
12.000 €
306δωρητές
181 μέρες απομένουν

Γεια σας, είμαι ο Στέφανος Τσάλλας. Στις 26 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσω μια πενθήμερη ανάβαση για την κορυφή του Κιλιμάντζαρο, στα 5895 μέτρα.

Θέλω με αυτή την ενέργεια να βοηθήσω συνανθρώπους μου και να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Έχω κάτι να σου ζητήσω.

Για κάθε ένα μέτρο ανάβασης θέλω να προσφέρω 2€ στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Θέλω να σου εξηγήσω γιατί αξίζει να το κάνεις.

Σπούδασα Ιατρική στην Αθήνα και έκανα μεταπτυχιακό στην πλαστική χειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα άρχισα να εργάζομαι πάνω στην Πλαστική Χειρουργική στο Λονδίνο.

Μετά από 4 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμούσα μια αλλαγή. Ανέκαθεν παρακολουθούσα τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και επιθυμούσα και εγώ να βρεθώ σε αποστολή μαζί τους, στην καρδιά μιας κρίσης όπως εξελίσσεται και να προσφέρω φροντίδα σε συνανθρώπους μας στις πιο δύσκολες στιγμές τους.  

Έτσι έφυγα για την πρώτη μου αποστολή για τέσσερις μήνες στη Λέσβο. Μικρή εμπειρία με την οργάνωση, αλλά πολύ δυνατή. Κόλλησα.

 

 

 

Οι διηγήσεις που μου μετέφεραν οι ασθενείς μας είναι φρικτές και όμως πρέπει να τις αντικρίσουμε. Φυλακές όπου οι νεκροί φυλάσσονται σε κελιά με τους ζωντανούς εν είδει ψυχολογικού πολέμου.

Άνθρωποι τόσο απελπισμένοι ώστε να μεταχειρίζονται τους νεκρούς σαν μαριονέτες, προκειμένου να ξεγελάσουν τους δεσμοφύλακές τους ώστε να εξασφαλίσουν μια ακόμα μερίδα φαγητό.

Η επιστροφή μου στην Αγγλία με έβαλε σε διαδικασία σύγκρισης ανάμεσα στις παροχές υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο τι είμαστε ικανοί να προσφέρουμε στους πρόσφυγες.

Η σύγκριση αυτή ήταν αμείλικτη. Εκεί πήρα την απόφαση να κάνω κάτι για να ευαισθητοποιήσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ.

Στη Μεσόγειο τα τελευταία 4 χρόνια διαδραματίζεται μια τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για όλους μας είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις πολύ βασικά πράγματα, όπως η ανθρωπιά και το αίσθημα βοήθειας προς τον συνάνθρωπό μας.

Μία κατάσταση, ακόμη και μία εντελώς παρανοϊκή και άγρια κατάσταση, εάν διαρκέσει αρκετά μπορεί να φαίνεται φυσιολογική και η αντίδραση μας σε αυτή να είναι μια μουδιασμένη αποδοχή. Όμως δεν είναι φυσιολογικό, δεν πρέπει να το συνηθίσουμε, δεν είναι «εντάξει».

Υποστήριξε την εκστρατεία μου. Υποστήριξε το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. 

Σε ευχαριστώ πολύ!

 

 

Ο Στέφανος έφτασε την Πρωτοχρονιά στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο, με τη σημαία της αλληλεγγύης. Η εκστρατεία θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Μπορείς να κάνεις κι εσύ τώρα μια δωρεά.

 

 

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από αυτή την ενέργεια θα διατεθούν στο σύνολό τους για τους σκοπούς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Ο Στέφανος χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την αποστολή και την ανάβασή του.

 

 

Πες μας τη γνώμη σου

user_default

Μπραβο Στεφανε!!! Εισαι πολύτιμος για τους φιλους σου , πολυτιμος για τη γενια σου! Θα ειμαστε κοντα σου στη σκεψη και οπως αλλιως μπορει ο καθενας

Προσθήκη νέου σχολίου

Image CAPTCHA